Pisa – Et væld af oplevelser

Når du hører ordet Pisa, så tænker du med 99 %’s sikkerhed på det skæve tårn i Pisa, som er Pisas helt store kendetegn, men byen ved Arno-floden har langt mere at byde på.

Seværdigheder

Pisanerne mener, at de har verdens smukkeste torv, Piazza dei Miracoli. Torvet er ikke som så mange andre flisebeklædt, men blot en storgræsplæne med stier. På den meget kendte, eventyrlige, grønne græsplæne ligger byens domkirken, dåbskapellet og det skæve klokketårn. Disse flotte bygninger kan du betragte siddende i græsset med en medbragt frokost. Foruden de tre nævnte bygninger er der på området også to museer Sinopie Museum og Opera Museum. På Piazza dei Miracoli er der med andre ord nok seværdigheder til at tilbringe en hel dag.

Er Piazza dei Miracoli og de flotte bygninger dér ikke nok, så har Pisa også meget andet at byde på.
på.
Palazzo della Carovana er et flot og velbevaret palads fra det 16. århundrede. Palazzo della Carovana ligger på Knight’s Square, som er et torv, der rummer store, gamle bygningsværker.
Piazza dei Cavalieri, som pladsen kaldes på italiensk fungerer som byens politiske centrum, hvorimod Piazza Dei Miracoli fungerer som byens religiøse centrum.

Efter at have besøgt disse steder, kan I tage en stille og rolig gåtur langs Arno-floden. Gåturen langs Arno-floden er fyldt af indtryk, og der findes ved floden et utal af forskellige barer og restauranter. Her kan man nyde lokale vine som Chianti og Bianco Pisano. Til den dejlige drue kan I, som i resten af Toscana, nyde lækre specialiteter. Vil I prøve noget helt andet end det danske køkken, så kan I eksempelvis kaste jer ud i en ret med stegt vildsvin, som er typisk for området.

Naturen

Fra Pisa er der desuden ikke langt til den utrolige og smukke kystlinje i det østlige Toscana, og der vil derfor være mulighed for at nyde fantastisk natur.
I selve byen Pisa, kan der også nydes fantastisk natur. Pisas botaniske have er en af verdens ældste botaniske haver. Så trænger du til et pusterum, kan du søge hen mod havens rolige og nærmest åndelige planter.