San Gimignano

Vil du opleve ægte toscansk landsbystemning? Vil du sidde og nyde et glas rødvin med udsigt ud over vinmarker? Vil I smage lækker italiensk is i rolige omgivelser? Så bør du besøge San Gimignano.

San Gimignano er en lille italiensk middelalderlandsby med omkring 7000 indbyggere. Landsbyen ligger ca. 50 kilometer syd for Firenze. Derudover så er byen højtbeliggende i forhold til Firenze. Dette gør, at du fra landsbyen kan få et helt unikt billede af den toscanske natur.
I mens du nyder denne udsigt kan du passende nyde en af byens berømte is, som varmt kan anbefales.

Tårnebyen

Landsbyen står næsten, som den gjorde i Middelalderen, og byens mange tårne er et af landsbyens kendetegn. Byen bliver derfor også af mange kaldt Tårnebyen.

I byen med de mange tårne kan du bl.a. nyde smukke oliebilleder i det lille hyggelige Art Gallery in Tuscany. Billederne bliver malet af galleriets ejer, som maler dem under åben himmel, for at kunne gengive den helt særlige stemning, der findes i området omkring San Gimignano.
Galleriet åbnede 1991 og er det perfekte sted at finde flotte billede af den toscanske natur, hvis du ønsker at have minder med hjem fra din tur til San Gimignano.

Kulinariske oplevelser

Ønsker du og dine rejsepartnere lidt mere end blot en is under jeres besøg i San Gimignano, så er byen, som resten af Toscana, kendt for deres vinproduktion. Vernaccia-vinen bliver betragtet som en af italiens bedste vine og står helt perfekt til et let sommermåltid. Dette kan være fisk, lidt toscansk skinke eller grøntsagssuppen, Ribolita.

Byen er et meget populært udflugtsmål, og i højsæsonen farter folk til byen. Vil I undgå turiststemningen og være helt sikre på at få den ægte toscanske stemning ind under huden, er det derfor en god idé at besøge byen tidligt på dagen eller sent på aftenen.