Arezzo – Stationsbyen med de stejle gader

Når du er i Arezzo kan du opleve flotte kirker, særprægede Piazza’er og hyggelig italiensk gadestemning.

Arezzo er provinshovedstad i provinsen af samme navn. Byen har med sine cirka 100.000 indbyggere en ganske overkommelig størrelse, og der er derfor mulighed for at opleve alt, hvad Arezzo har at byde på. Og det er ikke småting.
Arezzo er beliggende i den østlige del af Toscana. Fra Arezzo tager det omkring en times tid i offentlig transport, som man let kan komme på, da byen er en stationsby, før man er i Firenze.

Livet i Arezzo

Byen er kendt for at være hjemby til munken Guido Monaco eller Guido d’Arezzo, som han også kaldes. Guido Monaco er bl.a. kendt for at være ophavsmand til det moderne nodesystem, og i byens centrum er der opført en statue af ham, hvilket symboliserer hans betydning for byen.
Netop musikken fylder en stor del i Arezzo.
Musikfestivalen Arezzo Wave er hvert år siden 1987 blevet afholdt i byen. Festivalen er et stort trækplaster for byen og finder sted i juli. På selve scenen får unge italienske kunstnere mulighed for at spille for et stort publikum. Vil du kombinere en musikalsk oplevelse og hyggelig italiensk byliv, så kan du opnå denne kombination i Arezzo i juli måned.

Foruden Arezzo Wave så har Arezzo også en årlig byfest, som løber fra midten af august til starten i september. Under byfesten kæmper byens fire contrader i en form for ringridning. Byfesten foregår byens meget specielle Piazza Grande. Dette torv er kendt fordi det, som store dele af resten af byen, hælder meget stejlt. Det er altså ikke ganske ufarligt, når byens fire contrader på hesteryg dyster om at vinde den årlige håneret.

Ønsker du ikke at besøge byen, når den står på den anden ende, så kan du også nyde byens tre store og flotte kirker, der på trods af at være bygget nogenlunde samtidigt er meget forskellige. Den meste kendte af de tre er San Fransesco kirken, som absolut er et besøg værd.

Arezzo er desuden kendt for at afholde et stort antikvitetsmarked. Fiera Antiquaria di Arezzo afholdes første weekend i hvert andet måned. Til dette marked kan du gå og kigge på forskellige ting, men du kan samtidig også få den helt særlige italienske stemning ind under huden. Efter markedet kan du og dine medrejsende passende nyde et måltid på byens hovedgade Corso Italia, hvor der er utallige caféer, barer og restauranter.