Vi bedømmer hvert landsted på en skala fra 3 til 5, hvor 5 er den bedste kategori. Vi har set på pris, kvalitet og x-faktoren og fundet frem til en samlet bedømmelse, der i høj grad er lavet med hjertet, og derfor er meget personlig.

Sejlerferie med katamaran Sicilien

Ferielejlighed - Sicilien

   Oplevelsesrig sejlerferie i smukkeste naturomgivelser

   Max 10 personer + besætning

   Rundrejse til øgruppe vest for Sicilien

  Oplev Siciliens vestligste øgruppe på rundrejse med katamaran 

  Egadiøerne - vest for Sicilien - er et sandt paradis med garanti for helt unikke naturoplevelser. Dette er ferien for dig, som ønsker frisk havluft, sejlads, himmelske blå laguner, kultur og et afslappet program - der i høj grad tilpasses til rejsedeltagerne og til vejret. Ombord på denne katamaran er du i de bedste hænder hos ægteparret Michaela (værtinde) og Luca (skipper) og i tæt samvær med de øvrige gæster – i alt max. 10 personer.

  Ombordstigningen sker i Trapani (på den vestlige side af Sicilien), og vi gør klar til 7 dages opdagelse af Egadiøerne, som består af de 3 meget forskellige øer: Favignana, Levanzo, Marettimo samt koralrevene Asinelli, Maraone og Formica.

  Øerne har været beboet siden oldtiden. Navnet på øgruppen vidner også om, at det stammer fra det græske Aegates, som betyder "øen med geder". I oldtiden levede gederne af naturens frodige overflod af vegetation på disse øer.

  Egadi er en naturperle, hvor der er opstået små landsbyer med et stille liv, men også med en stigende kvalitetsturisme. Øerne er især kendte for den uforlignelige kyst og undersøiske skønheder, i naturreservatet med et utal af huler og mange forskellige marinemiljøer med mulighed for dykning. Området har opnået særlig beskyttelse og er udnævnt til "Marine Natural Reserve”.

  Programmet for 7 dages sejlads med katamaran:

  Mandag: Der indledes med briefing og fordeling af kahytter. Herefter er der fælles indkøb til ugens måltider, og der bliver taget hensyn til eventuelle særlige ønsker. Der er også tid til at smage den lokale ”granita” på Piazza Garibaldi. Mandag eftermiddag forlades havnen i Trapani med kurs mod den første ø, Levanzo, hvor vi kan køle os ned med en dejlig forfriskende dukkert i en af de klippefyldte bugter, der kendetegner øens kyster. Om aftenen efter middagen bliver vi vugget af bølgerne i selskab med vores medrejsende, eller vi kan gå en tur ind til byen og udforske den nærmere.

  Tirsdag: Der er morgenmad med det smukke Levanzo som baggrund. Derefter er der mulighed for en tur til Grotta del Genovese, hvor I kan se grafitti og tegninger, der går helt tilbage til den ældste stenalder. Så går turen tilbage til båden, hvor der er frokost og en stille sejltur op til Marettimo med sin rige middelhavsvegetation, hvor der også findes sjældne plantearter, der er forsvundet i resten af øhavet. Om aftenen bydes vi på middag baseret på de lokale tunråvarer.

  Onsdag: Vi går på opdagelse på øen Marettimo, og besøger nogle af de over 300 grotter fyldt med drypsten, som kun kan nås via små lokale både. Gå ikke glip af Grotta del Cammello og Grotta del Presepe, der er de bedste huler med krystalklart vand. De, som ønsker at vandre, kan starte fra Cala Maione og nå Punta Troia langs stier omgivet af middelhavsvegetation og smuk udsigt over hele øhavet. Tilbage fra vandreturen kan vi forkæle ganen med en lækker lokal Tramontana vandis. Tilbage ved båden kan vi hoppe i den smukkeste bugt for at få en regenererende dukkert, før vi slapper af med en drink ved solnedgang i selskab med vores nye venner. Til middag foreslås Timone eller Veliero eller en lækker hummer bisque på Carrubo (mod bestilling).

  Torsdag: Om vindene vil sættes stævnen mod Favignana, og om eftermiddagen videre fra Egadi til Sicilien - mere præcist stedet, hvorfra Garibaldi startede sin forening af Italien. Vi har kursen sat mod Marsala, som er hjemsted for den berømte DOC vin af samme navn. Der er middag med sicilianske specialiteter og en tur i den gamle bydel.

  Fredag: Inden vi forlader marinaen, er det et must at besøge den historieske Cantina Florio eller eventuelt en af de arkæologiske udgravninger i området, Mothia, Selinunte eller Satyr af Mazara. Derefter er det blevet tid til at navigere videre til Favignana. Vi sejler til Cala Rossa, som er symbolet på øen, og som er berømt for farven på sit turkise vand og sandstenbrud nær revet. Det er lettest at ankomme hertil fra søvejen. Vi bliver sat af i land og til fods går vi via stien langs klippevæggen til stranden. Der er aftensmad på katamaranen, og aftenen tilbringes under stjernerne i den fortryllende bugt Preveto, hvor der er mulighed for en midnatssvømmetur. 

  Lørdag: Det er den sidste dag på havet og under solen i Egadiøhavet, men der er stadig mange ting at se! Efter morgenmaden kan vi besøge Tonnara Florio, som er en af de ældste Tonnara (et tunfangeri) på Sicilien, og samtidig også det vigtigste og bedst bevarende i regionen, hvor det berømte "Mattianza" (tunfiskeri) finder sted. Bygningen, som tidligere var Florio-familiens hjem, er nu sæde for det kommunale museum - og i særdeleshed et besøg værd. Museet ligger 5 minutters gang fra havnen, her er der mulighed for en rundvisning på museet. Alternativt er der mulighed for at leje en cykel eller scooter til en tur rundt på øen. Vi tilbringer aftenen i Favignana, hvor vi kan opleve det pulserende liv - og hvorfor ikke spise middag på Ristorante La Bettola?

  Søndag: Om morgenen sejler vi tilbage til Trapani og går fra borde inden kl. 12:00. Hvis I ønsker at forlænge jeres ophold i byen, kan det anbefales at prøve Cantina Siciliana i Via Giudecca eller Trattoria Paradiso på det gamle fiskemarked. Vi tager afsked efter 7 dage i tæt samvær på havet og fyldt op af uforglemmelige oplevelser i naturen.

  Facts om ferien:

  Ferietype: Cruise på en sejlkatamaran - både for individuelle, par og for grupper. Programmet i land på øerne bestemmes i høj grad af rejsedeltagerne selv. Ruten på havet fastlægges udelukkende af skipper, som tager højde for vejrprognoser.

  Sværhedsgrad: Komfortabel for alle. Ingen sejlerforudsætninger, men turen kræver en vis sødygtighed selvom katamarans opbygning bevirker, at den krænger mindre end 5 grader. Har du lyst til at gå til hånde på dækket, er der rig mulighed for det.

  Indkvartering: 4 dobbeltkahytter, 2 enkeltkøjer og med 4 fælles badeværelser. Fælles salon til spisning. Man skal være indstillet på at være tæt på de øvrige rejsedeltagere.

  Bådtype: 14 m katamaran Bahia 46.

  Afgangs- og ankomsthavn: Trapan, Sicilien

  Varighed: 6 nætter - fra mandag morgen til søndag ved middagstid.

  Max antal deltagere: 10 personer.

  Crew: Ombord er skipper og værtinde/steward. Skipperne er fagfolk fra havet, som organiserer livet på dækket, mens værtinden med alles hjælp sørger for køkkenet og madlavning.

  Transport: Rejse til Sicilien er ikke inkluderet i prisen. Du sørger selv for at komme til Trapani eller Palermo lufthavn. Derfra er der mulighed for transfer.

   

   Aktiviteter på stedet

   • Morgenmad
   • Kok
   • Lystfiskeri

   Aktiviteter i området

   • Diving Center

   Beliggenhed

   • Trapani (Vest-Sicilien)

   Tjek ledighed og priser

   Kahyt (2 pers.)

   7 dage
   22.04.2019 - 29.04.2019

   Afrejsedag kan kun være: Søndag

   Ledige uger

   • Kahyt (2 pers.)

   Priser i kr. for hele ferielejligheden

   Ankomst kun mandag og afrejse kun søndag. 

   Pr. reservation Max.
   antal pers.
   Afrejserengøring
   Kahyt (2 pers.) 1 Inkl.
   2 Inkl.
   20.04. - 22.06.
   24.08. - 19.10.
   22.06. - 20.07.
   20.07. - 24.08.
   5.291,00 6.105,00 6.919,00
   10.581,00 12.209,00 13.837,00


   Prisen inkluderer overnatning i dobbeltkahyt med fælles badeværelse, cruiseprogram, bådbesætning samt rengøring ved slutning af opholdet. 


   Betales lokalt:

   Rejsen til og fra Sicilien (ankomst mandag formiddag og afrejse søndag eftermiddag).

   Mad og drikkevarer, brændstof/diesel, havneafgift - forvent en omkostning på ca. 150 euro pr. person til dette. 

   Sygesikring.