Cinque Terre

Syd for Genova, som er Liguriens hovedstad, finder du et utrolig skønt naturområde, hvor naturparken Cinque Terre er beliggende.

Byer i området

Naturdistriktet har fem byer, Monterosso al Mara, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Den største af de fem byer er Monterosso al Mara. I denne by finder du ud over utallige restauranter og overnatningsmuligheder også en lækker, hvid sandstrand med parasoller, som er med til at skabe den helt rigtige feriestemning i lækre omgivelser.

Bådehavnen i Vernazza er et af byens kendetegn, hvor du kan ligge til i en smuk og rolig havn, hvis du er kommet sejlende til byen. Lidt væk fra havet og Vernazza ligger byen Corniglia.
Corniglia er placeret højere end de andre byer og er et perfekt mål, hvis du trænger til et dejligt glas vin på en af de lokale vingårde i området.

De to sidste byer, Manarola og Riomaggioere er to specielle byer, som ligger på klippeskråninger med udsigt ud over havet. Det er en fantastisk oplevelse at opleve, hvordan bygningerne og selve byerne er indrettet efter omgivelserne.

Aktiviteter i Cinque Terre

I distriktet er der optimale muligheder for at holde aktiv ferie. I området findes der forskellige opmærkede vandringsruter, som byder på helt exceptionelle naturoplevelser. Gående i området bliver du betaget af disse oplevelser, som du kan gøre i landskaberne. Kopieret terræn med udsigt til det azurblå hav beskriver, hvad du får, hvis du begiver dig ud på en længere gåtur i Cinque Terre.
En af de mest kendte vandringsruter er også en af de korteste og er en fantastisk tur at gå, hvis du eksempelvis ønsker at nyde en romantisk solnedgang. Denne rute hedder La Via dell’Amaro, og er, som navnet antyder, et perfekt sted at lade kærligheden blomstre.

Er du ikke til vandreture og ømme fødder, så er Cinque Terre også kendt for sine mange maritime aktiviteter. Bl.a. områdets helt unikke marinereservat, hvor du snorklende eller dykkende kan opleve et fantastisk liv under vandoverfladen. Du kan langs kysten også komme på en såkaldt hvalsafari og opleve forskellige og fascinerende hvalarter.