Fly & Drive

Du kan vælge at købe en komplet og skræddersyet pakkerejse gennem Local Living

 

I den samlede Local Living pakkerejse indgår:

  • Et lørdagsfly København – Italien t/r
  • Ophold af 7 eller 14 dages varighed på et Local Living landsted eller villa
  • En god lejebil, der holder klar i lufthavnen. I sørger selv for transporten frem til målet ved hjælp af en kørselsvejledning fra os.

Vi benytter bl.a. SAS og Norwegian Air til Pisa, Bologna, Firenze, Rom og Catania. Vi sørger for, at ankomst i Italien er på passende tidspunkt, således at I har tid til at komme frem til landstedet i løbet af dagen. Let og bekvemt.

Vi har ikke oplyst pakkepriser på vores hjemmeside, da vi skræddersyer fra gang til gang, men det meste kan lade sig gøre, og vi regner meget gerne en pris til jer på et specifik landsted og afgangsdato. Kontakt mig gerne for nærmere information på inge@localliving.dk

 

Billeje

Der er meget, der kan gå galt, når man lejer bil i Italien. Ofte er der lang kø til afhentning af bilerne, kontrakterne er ganske uforståelige, og måske taler konsulenten dårligt engelsk.  Jeg har sammenfattet mine bedste råd til jer, som lejer bil, og jeg håber inderligt, at I undgår problemer ved at følge disse råd.

Vi samarbejder med Autoescape, der formidler biler fra de største og mest anerkendte biludlejningsfirmaer i Italien – bl.a. Hertz, AVIS, Budget, Maggiore og Europcar. Baggrunden for samarbejdet med Autoescape er, at de køber stor ind via de anerkendte biludlejningsselskaber og dermed har den bedste pris, som kommer vores kunder tilgode. Ikke ét af ovennævnte udlejningsbureauer kan fremhæves som mere fejlfrit end de andre, men mineerfaringer er, at de laver færrest fejl, og så har de har mange kontorer fordelt over hele landet, hvis I skulle få brug for kontakt til dem. Derimod afholder jeg mig fra at leje hos lavprisudlejerne som Firefly,  Keddy, Interent, Enterprise, Locauto, Goldcar mv., som også ofte har afhentningssteder længst væk fra ankomsthallen.

Desværre er det ikke en garanti for, at alt altid forløber perfekt, men her er punkterne, som jeg beder jer have fokus på i forbindelse med billeje:

  • I skal medbringe gyldigt kørekort og internationalt kreditkort tilhørende den person, som er anført på lejekontrakten. Alle førere skal skrives på kontrakten, og der er et ekstragebyr ved mere end én chauffør.
  • Underskriv under ingen omstændigheder yderligere forsikring med mindre I er 100% sikre på, at I har brug for ekstra forsikring. Mange af jer har tilkøbt forsikring på forhånd, og I har måske ikke brug for yderligere forsikring. Få forklaret, hvad I skriver under på. Det er tit pres på ved udlejningssskranken men afsæt den nødvendig tid til at sikre på, at I er indforstået med alt der står i kontrakten.
  • I skal aflevere et kreditkort til dækning af et mindre servicegebyr, eventuelle bøder I måtte få – samt eventuelle skader, I måtte pådrage bilen. Hvis I får en skade, og I har tilkøbt forsikring til eliminering af selvrisiko, trækkes skadebeløbet fra jeres kort, og beløbet bliver efterfølgende refunderet via Autoescape forsikringen – dog minus et administrationsgebyr, som biludlejningsfirmaet opkræver.
  • Tag billeder af bilen, når I modtager den. Vær sikker på, at eventuelle skader på bilen er noteret på jeres lejekontrakt. Hvis de ikke er anført på kontrakten, så få dem påført inden I tager bilen i brug. Tag et billede af tankmåleren og kilometerstanden ved afhentning.
  • Tjek at bilen fungerer – incl. cigarettænderen, som I måske skal bruge til GPS eller opladning af telefoner. Tag jer god tid.
  • Undgå at få bøde ved for eksempel at være opmærksom på, hvor I parkerer, at overholde fartbegrænsningerne, og at det som udgangspunkt er forbudt at køre i centrum af byerne i Italien. (Zona traffico limitato – forkortet og anført på skilte som ZTL). Hvis I får en bøde, så fremsendes den til jer efter hjemkomsten (og op til et år efter I har lejet bil), og biludlejningsfirmaet tager et separat administrationsgebyr for at oplyse politiet om jeres kontaktdetaljer.
  • Når I afleverer bilen igen, skal I sørge for at få bekræftet af en person fra biludlejningsselskabet, at alt er ok med bilen. Husk at aflevere bilen med fuld tank, og tag et billede af tankmåleren, kilometerstanden og selve bilen ved afleveringen.

Så er I vist klædt på 🙂

Jeg ønsker jer en skøn ferie i Italien – og problemfri billeje.